Facultatea de Teologie ortodoxă vă invită să participați la prelegerile susținute de teologul catolic Prof. Piotr Kopiec, de la Universitatea Catolică „Ioan Paul al II-lea”, din Lublin, care va conferenția la facultatea noastră luni, 23 mai și marți 24 mai 2022. Afișul și programul evenimentelor pot fi accesate aici. 

Facultatea de Teologie ortodoxă a organizat un Dialog despre adevăr și credință între studenții, masteranzii, doctoranzii și profesorii săi și cei din Universitatea din Oradea și scriitorul Mihail Neamțu.
Afișul manifestării științifice, care a avut loc în data de 13 aprilie 2022 poate fi accesat aici.
Înregistrarea completă a conferinței și a dialogului dintre scriitor și cei prezenți în sală poate fi vizionată complet aici: Partea întâi Mihai Neamțu.    Partea a doua Mihai Neamțu - Teologie ortodoxă. 

Plata taxe cu cardul studinfo - ghid


Plăți online taxe studenți


Prăznuirea Sfinților Trei ierarhi - 30 ianuarie 2022


Ghid studenți. Chestionare evaluare activitate didactică


Afiș Workshop
, Relevanța Sfintei Scripturi în preocupările tinerilor, 12 nov. 2021, ora 9, online
Comunicat workshop, vineri, 12 nov. 2021

Informații privitoare la începutul anului universitar 2021-2022


Afiș Simpozion studențesc 06.09.2021


Comunicat presă Simpozion studențesc 06.09.2021

Simpozion internațional 8-9 iunie 2021
Afiș simpozion
În contextul proclamării anului 2021, ca Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor” în Patriarhia Română, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă ,, Episcop Dr. Vasile Coman”, din cadrul Universității din Oradea, a organizat în perioada 08-09 iunie 2021, Simpozionul internațional cu tema Pastorație și misiune în diaspora românească – provocări și perspective. Grija Bisericii Ortodoxe pentru cei răposați, reflectată în Ierurgiile consacrate. Mai multe detalii puteți găsi 
accesând acest link. De asemenea, aici poate fi citit Comunicatul de presă și pot fi văzute imagini de la evenimentul online: imagine 1 și imagine 2

Manifestări științifice 2021


Structura anului universitar 2020-2021


Activitățile de cercetare științifică pe anul 2020 pot fi accesate aici.

Deschiderea oficială a noului an universitar 
2020-2021, la Universitatea din Oradea

     Începutul toamnei marchează deschiderea unui nou an universitar în toate instutuțiile de învățământ superior din țara noastră. Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea şi-a redeschis porţile, Joi, 01 octombrie, 2020, cu prilejul deschiderii oficiale a noului an universitar 2020-2021. Această zi are și o semnificație duhovnicească deosebită, deoarece este ziua în care prăznuim sărbătorea Acoperământul Maicii Domnului.
     Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au început la ora 08: 30 cu săvârșirea Sfintei Liturghii, urmată de slujba de Te Deum, oficiată în Biserica din campusul universității cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, cu participarea unui număr restrâns de cadre didactice și reprezentanți ai studenţilor și masteranzilor facultăţii.
După încheierea programului liturgic, P.C. Pr. Conf. Univ. Dr. Viorel Cristian Popa, decanul facultății, a transmis Mesajul de binecuvântare al Prefericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul noului an universitar 2020-2021.
    La finalul alocuțiunii, Părintele Decan, a transmis mesaj de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, mulțumindu-i totodată, pentru părinteasca dragoste şi purtarea de grijă pe care o manifestă față de instituția teologică orădeană.
    Partea a doua a manifestării academice a avut loc în Sala polivalentă, în prezența conducerii Universității din Oradea, unde șirul cuvântărilor a fost deschis de Prof. Univ. Dr. Habil. Constantin Bungău, Rectorul Universității, care a făcut o frumoasă incursiune a activității universității orădene, prezentând totodată și noile proiecte academice.
Ceremonia de deschidere a anului universitar 2020-2021, s-a încheiat cu primirea carnetului de excelență de către studenții boboci care au fost admiși cu cele mai mari medii la facultățile lor. 
  Fotografiile de la slujba Sfintei Liturghii și a Te Deum-ului pot fi vizualizate aici.

  Prezentare de carte 14.01.2020  

   Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman”, Centrul de Studii Interdisciplinare ,,Silviu Dragomir” şi Şcoala Doctorală de Istorie din cadrul Universităţii din Oradea în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, vă invită să participaţi la prezentarea cărţii ,,A învăţa să trăieşti veşnicia. Un dialog cu Sandu Frunză”, autori:  Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, Preşedintele Senatului Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și Prof. Univ. Dr. Sandu Frunză, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.În cadrul prezentării vor lua cuvântul: Constantin Bungău, Rectorul Universităţii din Oradea, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Sorin Şipoş, Directorul Şcolii Doctorale de Istorie şi Viorel-Cristian Popa, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă.  Evenimentul va avea loc marţi, 14 ianuarie 2020, ora 12:00, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Oradea. 
Afișul evenimentului poate fi accesat aici.

     Ziua Bibliei
     În data de 13 noiembrie 2019 la facultatea noastră a avut loc pomenirea Sfântului Ioan Gură de Aur şi Ziua BiblieiAfișul evenimentului se poate accesa aici.

     Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a organizat în perioada 10-11 octombrie 2019, Simpozionul naţional cu tema: Patriarhii Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu – teologi cărturari în ogorul Bisericii neamului românesc. Afișul evenimentului se poate accesa aici. 
 

     Facultatea noastră a găzduit în perioada 28-29 mai 2019 SIMPOZIONUL NAŢIONAL intitulat: Satul românesc – spațiu al eternizării. Preotul – factor de resacralizare al neamului. Afișul evenimentului poate fi accesat aici. De asemenea, mai multe detalii pot fi aflate accesând următorul link: Satul românesc - comunicat de presă.

     Conferință internațională 

    Facultatea noastră a găzduit în perioada 7-8 mai 2019 două prelegeri pe tema Providenței divine susținute de Prof. univ. dr. h.c. Hans Schwarz (Universitatea din Regensburg, Germania). Pentru mai multe detalii puteți accesa acest document. 

Studenții și cadrele didactice ale facultății noastre sunt invitați să ia parte la deschiderea festivă a anului universitar 2019-2020 în data de 1 octombrie 2019.
Festivitatea va debuta la ora 8.30 cu Slujba Sfintei Liturghii, oficiată la capela facultății cu hramul „Sf. Teodor Studitul” și va continua, începând cu ora 10.00 cu slujba de Te Deum.
De la ora 12.00 va avea loc deschiderea anului universitar pe întreaga Universitate la Sala de jocuri sportive a Universității, situată pe malul pârâului Peța.
În data de 8-10 octombrie 2018 va avea loc Congresul național al facultăților de teologie ortodoxă din România.
Toți cei interesați de eveniment sunt invitați să ia parte la acesta.
Informații privind congresul se pot accesa aici.
De asemenea, afișul evenimentului poate fi vizualizat aici.

Structura anului universitar 2019-2020

Calendarul de finalizare a studiilor septembrie 2018

  Centrul de învățare UO   https://e.uoradea.ro/

   Calendarul de finalizare a studiilor pe anul univ. 2017-2018


  Facultatea de Teologie ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman”  vă invită să participaţi în data de 22 mai 2018 la Simpozionul național studențesc Unitatea Bisericii și a neamului din perspectivă teologică. Vocația națională și universală a Bisericii. Detalii privitoare la locația și programul simpozionului pot fi găsite accesând acest link.
    Sunt așteptați să participe studenți, profesori, precum și toți cei interesați! 

   Facultatea de Teologie ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman”  vă invită să participaţi la conferinţa internaţională:  
    RUDOLF BULTMANN ŞI PROBLEMA DEMITOLOGIZĂRII susţinută de Prof. Dr. Dr. h.c. mult Hans Schwarz 
    de la Institutul Teologic Evanghelic Luteran din cadrul Universităţii din Regensburg-Germania. Conferinţa va avea lor în data de 7 mai 2018, ora 10.00 în sala E. 210  din Clădirea nouă.
     În data de 8 mai 2018, ora 10, în aceeași locație, invitatul va vorbi despre HRISTOLOGIA LUI KARL BARTH ÎN DOGMATICA SA BISERICEASCĂ.
     Toți cei interesați sunt așteptați cu drag!

Selecție ERASMUS+ studenți martie 2018
Competiția Business Plan Challenge 2018 pentru studenți - anunț

Lista locuri parcare pentru studenți

Indicații pentru primirea locului de parcare

Anunț atribuire locuri de parcare studenți UO

Deschiderea festivă a anului universitar 2017-2018 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea

         Comunitatea academică orădeană s-a înveșmântat în straie de sărbătoare cu prilejul începutului unui nou an universitar, 2017-2018. În această atmosferă festivă, luni 02 octombrie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei și Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea şi-a reluat activitatea.
       Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au început la ora 08: 00  cu săvârșirea Sfintei Liturghii  urmată de slujba de Te Deum, oficiată  în capela facultăţii cu hramul „Sfântul Teodor Studitul”, cu participarea cadrelor didactice, studenţilor și masteranzilor facultăţii şi a altor invitaţi de seamă. 

Facultatea de Teologie ortodoxă "Episcop dr. Vasile Coman" din Oradea organizează în perioada 09 - 10 noiembrie 2017 un simpozion național cu participare internațională: „Icoana ortodoxă - Epifanie a Transcendentului și mijloc de purificare într-o lume desacralizată”. Aici puteți accesa afișul evenimentului.