Manifestări științifice Teologie ortodoxă 2024

Anunț selecție mobilități cadre didactice Erasmus+


Chipul serafic al persoanelor vârstnice și melosul bisericesc, dezbătute în cadrul simpozionului internațional de la Oradea - comunicat de presă. Fotografiile evenimentului pot fi vizualizate aici: 1. 2. 3. 4. 


În contextul Centenarului învățământului teologic academic ortodox din Oradea (1923-2023), Facultatea de Teologie ortodoxă invită pe toți cei interesați să participe la Simpozionul național cu participare internațională care va avea loc în perioada 15-17 octombrie 2023. Programul simpozionului poate fi vizualizat prin accesarea acestui link. Comunicatul de presă se poate accesa aici iar afișul accesând următorul link.

PRIMUL DOCTOR LA FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ „EPISCOP DR. VASILE COMAN”, UNIVERSITATEA DIN ORADEA - comunicat de presă. Fotografii de la această susținere pot fi vizualizate aici: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 

Comunicat deschidere An universitar 2023-2024 - 2 oct. 2023

Conferință și consfătuiri pentru cadrelor didactice de Religie şi Teologie din Eparhia Oradiei - 22 sept. 2023 - comunicat. Fotografii de la eveniment pot fi vizualizate aici: 1 2 3  4

Anunț 


Anunț anularea ocupării postului de Asistent asociat 


ANUNȚ FRACȚIUNI DE POST LA CONCURS - FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ „EPISCOP DR. VASILE COMAN” - UNIVERSITATEA DIN ORADEA


Centenarul învățământului teologic ortodox academic la Oradea 1923-2023 - comunicat de presă
. Imagine centenar

Conferință internațională susținută de Prof. Dr. Habil. Hans Schwarz susținută cu ocazia Centenarului facultății noastre. Aici se poate citi Comunicatul de presă și se pot vizualiza fotografii. 1. 2. 3.

Manifestări științifice Teologie ortodoxă 2023


Ordinul „Sfântul Ierarh Șaguna”, decernat Preacucernicului Părinte decan al Facultății de Teologie ortodoxă din Oradea, Pr. Conf. Univ. Dr. Viorel Popa - comunicat
. Fotografii ale evenimentului pot fi accesate aici: 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, 30 ian. 2023:
Festivitatea de deschidere a manifestărilor dedicate Anului Centenar al învățământului teologic ortodox academic din Oradea (1923-2023). Comunicat de presă. Afiș.

Aici se pot accesa detalii cu privire la modul în care s-a desfășurat această festivitate.

Resetare parolă pe platforma StudInfo


Locuri parcare pentru studenții UO - adresa


Festivitatea de deschidere a Anului universitar 2022-2023 la Facultatea de teologie.
 Câteva fotografii pot fi accesate aici: 1  2

Candidații care participă la sesiunea de admitere a Facultății de teologie ortodoxă iulie-septembrie 2022 sunt rugați să utilizeze modalitatea de plată ONLINE pentru înscriere. Mai multe detalii pot fi aflate aici: BT plăți online BT plăți online informații.

Examenul de finalizare a studiilor - licență și master iulie 2022


Facultatea de Teologie ortodoxă organizează în perioada 16-17 iunie 2022 Simpozionul internațional cu titlul: Rugăciunea în viața Bisericii – mijloc de comunicare si comuniune a omului cu Dumnezeu
și Treimea Sfintilor Isihasti: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama, Paisie de la Neamt. Importanta lor in viata Bisericii Ortodoxe. Accesând aceste linkuri pot fi aflate detalii cu privire la programul simpozionului, comunicatul de presă și afișul acestuia. 

Facultatea de Teologie ortodoxă a organizat în perioada 25-26 mai 2022 un simpozion internațional denumit Pastorație, istorie și tradiție bisericească într-o lume puternic secularizată. Mai multe detalii puteți afla aici. De asemenea, screen-printuri de la evenimentul online: 1  2

Facultatea de Teologie ortodoxă vă invită 
să participați la prelegerile susținute de teologul catolic Prof. Piotr Kopiec, de la Universitatea Catolică „Ioan Paul al II-lea”, din Lublin, care va conferenția la facultatea noastră luni, 23 mai și marți 24 mai 2022. Afișul și programul evenimentelor pot fi accesate aici. 

Facultatea de Teologie ortodoxă a organizat un Dialog despre adevăr și credință între studenții, masteranzii, doctoranzii și profesorii săi și cei din Universitatea din Oradea și scriitorul Mihail Neamțu.
Afișul manifestării științifice, care a avut loc în data de 13 aprilie 2022 poate fi accesat aici.
Înregistrarea completă a conferinței și a dialogului dintre scriitor și cei prezenți în sală poate fi vizionată complet aici: Partea întâi Mihai Neamțu.    Partea a doua Mihai Neamțu - Teologie ortodoxă. 

Plata taxe cu cardul studinfo - ghid


Plăți online taxe studenți


Prăznuirea Sfinților Trei ierarhi - 30 ianuarie 2022


Ghid studenți. Chestionare evaluare activitate didactică


Afiș Workshop
, Relevanța Sfintei Scripturi în preocupările tinerilor, 12 nov. 2021, ora 9, online
Comunicat workshop, vineri, 12 nov. 2021

Informații privitoare la începutul anului universitar 2021-2022


Afiș Simpozion studențesc 06.09.2021


Comunicat presă Simpozion studențesc 06.09.2021

Simpozion internațional 8-9 iunie 2021
Afiș simpozion
În contextul proclamării anului 2021, ca Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor” în Patriarhia Română, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă ,, Episcop Dr. Vasile Coman”, din cadrul Universității din Oradea, a organizat în perioada 08-09 iunie 2021, Simpozionul internațional cu tema Pastorație și misiune în diaspora românească – provocări și perspective. Grija Bisericii Ortodoxe pentru cei răposați, reflectată în Ierurgiile consacrate. Mai multe detalii puteți găsi 
accesând acest link. De asemenea, aici poate fi citit Comunicatul de presă și pot fi văzute imagini de la evenimentul online: imagine 1 și imagine 2

Manifestări științifice 2021


Activitățile de cercetare științifică pe anul 2020 pot fi accesate aici.


      Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a organizat în perioada 10-11 octombrie 2019, Simpozionul naţional cu tema: Patriarhii Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu – teologi cărturari în ogorul Bisericii neamului românesc. Afișul evenimentului se poate accesa aici. 
 

     Facultatea noastră a găzduit în perioada 28-29 mai 2019 SIMPOZIONUL NAŢIONAL intitulat: Satul românesc – spațiu al eternizării. Preotul – factor de resacralizare al neamului. Afișul evenimentului poate fi accesat aici. De asemenea, mai multe detalii pot fi aflate accesând următorul link: Satul românesc - comunicat de presă.

     Conferință internațională 

    Facultatea noastră a găzduit în perioada 7-8 mai 2019 două prelegeri pe tema Providenței divine susținute de Prof. univ. dr. h.c. Hans Schwarz (Universitatea din Regensburg, Germania). Pentru mai multe detalii puteți accesa acest document. 

În data de 8-10 octombrie 2018 va avea loc Congresul național al facultăților de teologie ortodoxă din România.
Toți cei interesați de eveniment sunt invitați să ia parte la acesta.
Informații privind congresul se pot accesa aici.
De asemenea, afișul evenimentului poate fi vizualizat aici.

CURSURI DE GREACĂ VECHE ȘI LATINĂ ONLINE!

Cursuri de greacă veche și latină, de înaltă ținută științifică, cu aplicații pe texte biblice și patristice, cu elemente de cultură și civilizație greacă, latină și creștină (istoria dogmei, termeni teologici și filozofici, etimologii, exegeză și hermeneutică). Cursurile vor fi ținute online, pe platforma Zoom. Contact: Dionisie Constantin Pîrvuloiu, dr. în filologie clasică și teologie, 0746868572 (preferabil pe whatsapp), Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Centrul de învățare UO   https://e.uoradea.ro/

  Facultatea de Teologie ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman”  vă invită să participaţi în data de 22 mai 2018 la Simpozionul național studențesc Unitatea Bisericii și a neamului din perspectivă teologică. Vocația națională și universală a Bisericii. Detalii privitoare la locația și programul simpozionului pot fi găsite accesând acest link.
    Sunt așteptați să participe studenți, profesori, precum și toți cei interesați! 

 Facultatea de Teologie ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman”  vă invită să participaţi la conferinţa internaţională:  
    RUDOLF BULTMANN ŞI PROBLEMA DEMITOLOGIZĂRII susţinută de Prof. Dr. Dr. h.c. mult Hans Schwarz 
    de la Institutul Teologic Evanghelic Luteran din cadrul Universităţii din Regensburg-Germania. Conferinţa va avea lor în data de 7 mai 2018, ora 10.00 în sala E. 210  din Clădirea nouă.
     În data de 8 mai 2018, ora 10, în aceeași locație, invitatul va vorbi despre HRISTOLOGIA LUI KARL BARTH ÎN DOGMATICA SA BISERICEASCĂ.
     Toți cei interesați sunt așteptați cu drag!

Facultatea de Teologie ortodoxă "Episcop dr. Vasile Coman" din Oradea organizează în perioada 09 - 10 noiembrie 2017 un simpozion național cu participare internațională: „Icoana ortodoxă - Epifanie a Transcendentului și mijloc de purificare într-o lume desacralizată”. Aici puteți accesa afișul evenimentului.

 La Facultatea de Teologie ortodoxă a avut loc Conferința prof. dr. HANS SCHWARZ (Universitatea Regensburg, Germania), intitulată: Contribuţia lui Martin Luther la educaţie (Martin Luthers Beitrag zur  Bildung). Puteți accesa aici afișul evenimentului precum și o serie de fotografii (accesați aici).