Facultatea de Teologie ortodoxă vă invită să participați la prelegerile susținute de teologul catolic Prof. Piotr Kopiec, de la Universitatea Catolică „Ioan Paul al II-lea”, din Lublin, care va conferenția la facultatea noastră luni, 23 mai și marți 24 mai 2022. Afișul și programul evenimentelor pot fi accesate aici. 

Facultatea de Teologie ortodoxă a organizat un Dialog despre adevăr și credință între studenții, masteranzii, doctoranzii și profesorii săi și cei din Universitatea din Oradea și scriitorul Mihail Neamțu.
Afișul manifestării științifice, care a avut loc în data de 13 aprilie 2022 poate fi accesat aici.
Înregistrarea completă a conferinței și a dialogului dintre scriitor și cei prezenți în sală poate fi vizionată complet aici: Partea întâi Mihai Neamțu.    Partea a doua Mihai Neamțu - Teologie ortodoxă. 

Plata taxe cu cardul studinfo - ghid


Plăți online taxe studenți


Prăznuirea Sfinților Trei ierarhi - 30 ianuarie 2022


Ghid studenți. Chestionare evaluare activitate didactică


Afiș Workshop
, Relevanța Sfintei Scripturi în preocupările tinerilor, 12 nov. 2021, ora 9, online
Comunicat workshop, vineri, 12 nov. 2021

Informații privitoare la începutul anului universitar 2021-2022


Afiș Simpozion studențesc 06.09.2021


Comunicat presă Simpozion studențesc 06.09.2021

Simpozion internațional 8-9 iunie 2021
Afiș simpozion
În contextul proclamării anului 2021, ca Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor” în Patriarhia Română, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă ,, Episcop Dr. Vasile Coman”, din cadrul Universității din Oradea, a organizat în perioada 08-09 iunie 2021, Simpozionul internațional cu tema Pastorație și misiune în diaspora românească – provocări și perspective. Grija Bisericii Ortodoxe pentru cei răposați, reflectată în Ierurgiile consacrate. Mai multe detalii puteți găsi 
accesând acest link. De asemenea, aici poate fi citit Comunicatul de presă și pot fi văzute imagini de la evenimentul online: imagine 1 și imagine 2

Manifestări științifice 2021


Structura anului universitar 2020-2021


Activitățile de cercetare științifică pe anul 2020 pot fi accesate aici.

Deschiderea oficială a noului an universitar 
2020-2021, la Universitatea din Oradea

     Începutul toamnei marchează deschiderea unui nou an universitar în toate instutuțiile de învățământ superior din țara noastră. Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea şi-a redeschis porţile, Joi, 01 octombrie, 2020, cu prilejul deschiderii oficiale a noului an universitar 2020-2021. Această zi are și o semnificație duhovnicească deosebită, deoarece este ziua în care prăznuim sărbătorea Acoperământul Maicii Domnului.
     Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au început la ora 08: 30 cu săvârșirea Sfintei Liturghii, urmată de slujba de Te Deum, oficiată în Biserica din campusul universității cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, cu participarea unui număr restrâns de cadre didactice și reprezentanți ai studenţilor și masteranzilor facultăţii.
După încheierea programului liturgic, P.C. Pr. Conf. Univ. Dr. Viorel Cristian Popa, decanul facultății, a transmis Mesajul de binecuvântare al Prefericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul noului an universitar 2020-2021.
    La finalul alocuțiunii, Părintele Decan, a transmis mesaj de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, mulțumindu-i totodată, pentru părinteasca dragoste şi purtarea de grijă pe care o manifestă față de instituția teologică orădeană.
    Partea a doua a manifestării academice a avut loc în Sala polivalentă, în prezența conducerii Universității din Oradea, unde șirul cuvântărilor a fost deschis de Prof. Univ. Dr. Habil. Constantin Bungău, Rectorul Universității, care a făcut o frumoasă incursiune a activității universității orădene, prezentând totodată și noile proiecte academice.
Ceremonia de deschidere a anului universitar 2020-2021, s-a încheiat cu primirea carnetului de excelență de către studenții boboci care au fost admiși cu cele mai mari medii la facultățile lor. 
  Fotografiile de la slujba Sfintei Liturghii și a Te Deum-ului pot fi vizualizate aici.

  Prezentare de carte 14.01.2020  

   Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman”, Centrul de Studii Interdisciplinare ,,Silviu Dragomir” şi Şcoala Doctorală de Istorie din cadrul Universităţii din Oradea în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, vă invită să participaţi la prezentarea cărţii ,,A învăţa să trăieşti veşnicia. Un dialog cu Sandu Frunză”, autori:  Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, Preşedintele Senatului Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și Prof. Univ. Dr. Sandu Frunză, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.În cadrul prezentării vor lua cuvântul: Constantin Bungău, Rectorul Universităţii din Oradea, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Sorin Şipoş, Directorul Şcolii Doctorale de Istorie şi Viorel-Cristian Popa, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă.  Evenimentul va avea loc marţi, 14 ianuarie 2020, ora 12:00, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Oradea. 
Afișul evenimentului poate fi accesat aici.

     Ziua Bibliei
     În data de 13 noiembrie 2019 la facultatea noastră a avut loc pomenirea Sfântului Ioan Gură de Aur şi Ziua BiblieiAfișul evenimentului se poate accesa aici.

     Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a organizat în perioada 10-11 octombrie 2019, Simpozionul naţional cu tema: Patriarhii Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu – teologi cărturari în ogorul Bisericii neamului românesc. Afișul evenimentului se poate accesa aici. 
 

     Facultatea noastră a găzduit în perioada 28-29 mai 2019 SIMPOZIONUL NAŢIONAL intitulat: Satul românesc – spațiu al eternizării. Preotul – factor de resacralizare al neamului. Afișul evenimentului poate fi accesat aici. De asemenea, mai multe detalii pot fi aflate accesând următorul link: Satul românesc - comunicat de presă.

     Conferință internațională 

    Facultatea noastră a găzduit în perioada 7-8 mai 2019 două prelegeri pe tema Providenței divine susținute de Prof. univ. dr. h.c. Hans Schwarz (Universitatea din Regensburg, Germania). Pentru mai multe detalii puteți accesa acest document.