Deschiderea festivă a anului universitar 2017-2018 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea

         Comunitatea academică orădeană s-a înveșmântat în straie de sărbătoare cu prilejul începutului unui nou an universitar, 2017-2018. În această atmosferă festivă, luni 02 octombrie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei și Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea şi-a reluat activitatea.
       Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au început la ora 08: 00  cu săvârșirea Sfintei Liturghii  urmată de slujba de Te Deum, oficiată  în capela facultăţii cu hramul „Sfântul Teodor Studitul”, cu participarea cadrelor didactice, studenţilor și masteranzilor facultăţii şi a altor invitaţi de seamă. 


       În încheierea programului liturgic P.C. Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii,  a evidențiat faptul că este o zi de mare bucurie și de emoție pentru toți deopotrivă, zi în care tinerii studenți sunt chemați să devină semănători de cuvinte și de har. Totodată Părintele Decan, i-a felicitat pe toţi cei care au optat pentru această nobilă misiune, asigurându-i că au făcut o alegere înţeleaptă, iar bucuriile şi împlinirile care vor veni vor fi înălţătoare. În finalul alocuţiunii, Părintele Decan a mulţumit chiriarhului Oradiei, pentru părinteasca dragoste şi purtarea de grijă.                
      După oficierea programului liturgic cadrele didactice şi studenţii s-au îndreptat spre Sala Polivalentă din campusul universitar, unde, de la ora 12:00, a avut loc deschiderea oficială a anului universitar 2017-2018, la care Preasfinția Sa a participat în calitate de invitat special.   
    Momentele festive s-au încheiat cu întâlnirea studenţilor din anul I de la specializarea Teologie Pastorală cu îndrumătorii de an.
   Fotografiile evenimentului pot fi vizualizate aici.

Anunț
Facultatea de Teologie „Episcop Dr. Vasile Coman” va marca deschiderea anului universitar 2017-2018 prin slujba Sfintei Liturghii, săvârșită în paraclisul Sf. Teodor Studitul luni, 2 oct., ora 8.00. De la ora 9.15 se va oficia slujba de Te Deum iar începând cu orele 12.00 va avea loc deschiderea oficială pentru întreaga universitate, în Sala de sport din campusul universitar 1. Vă așteptăm cu drag să participați!