Deschiderea festivă a anului universitar 2017-2018 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea

         Comunitatea academică orădeană s-a înveșmântat în straie de sărbătoare cu prilejul începutului unui nou an universitar, 2017-2018. În această atmosferă festivă, luni 02 octombrie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei și Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea şi-a reluat activitatea.
       Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au început la ora 08: 00  cu săvârșirea Sfintei Liturghii  urmată de slujba de Te Deum, oficiată  în capela facultăţii cu hramul „Sfântul Teodor Studitul”, cu participarea cadrelor didactice, studenţilor și masteranzilor facultăţii şi a altor invitaţi de seamă. 

Facultatea de Teologie ortodoxă "Episcop dr. Vasile Coman" din Oradea organizează în perioada 09 - 10 noiembrie 2017 un simpozion național cu participare internațională: „Icoana ortodoxă - Epifanie a Transcendentului și mijloc de purificare într-o lume desacralizată”. Aici puteți accesa afișul evenimentului.

 La Facultatea de Teologie ortodoxă a avut loc Conferința prof. dr. HANS SCHWARZ (Universitatea Regensburg, Germania), intitulată: Contribuţia lui Martin Luther la educaţie (Martin Luthers Beitrag zur  Bildung). Puteți accesa aici afișul evenimentului precum și o serie de fotografii (accesați aici).